20 видів соусів до шашлику. Ви будете королевою соусів!

рецепт №1
• 3 зубчики часнику;
• 1 помідор;
• 2 ст. л. оливкового масла;
• 2 ст. л. води;
• 1 ст. л. виноградного оцту;
• кріп, базилік, петрушка.

Як приготувати?
Зелень дрібно порубати, помідор нарізати на маленькі кубики, часник пропустити через прес. З’єднати всі інгредієнти і добре перемішати.

рецепт №2
• 2-3 зубчики часнику;
• 2 ст. л. діжкової  гірчиці;
• 2 ст. л. томатної пасти;
• 1 ч. Л. яблучного оцту;
• зелень (кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля і так далі).

Як приготувати?
Зелень і часник дрібно покришити. Змішати гірчицю, томатну пасту і оцет, з’єднати їх із зеленню. Перемішати і дати настоятися.

рецепт №3
• 100 г агрусу;
• 3-4 зубчики часнику;
• 1 ч. л. оливкового масла;
• щіпка меленого імбиру.

Як приготувати?
Цей соус добре поєднується з жирним шашликом. Щоб його зробити, потрібно агрус і часник подрібнити і перемішати за допомогою блендера. Потім додати до них оливкову олію і імбир.

рецепт №4
• 500 г кетчупу;
• 150 мл води;
• 100 мл яблучного оцту;
• 100 г тростинного цукру;
• 2 ст. л. гірчиці;
• 1 ст. л. цибулевого порошку;
• 1 ст. л. часникового порошку;
• 0,5 ч. л. кайенского перцю.

Як приготувати?
Всі інгредієнти з’єднати в каструлі і поставити її на повільний вогонь. Варити, постійно помішуючи, протягом 20 хвилин. Соус вийде рідким, але не рідким, в міру солодким і гострим. Перед подачею дати охолонути. Можна приготувати напередодні вилазки на природу.

рецепт №5
• 1 куряче яйце;
• 1 ст. л. діжкової гірчиці;
• 100 мл оливкової олії;
• сіль і перець за смаком.

Як приготувати?
Від яйця потрібно тільки білок. Його потрібно збити міксером разом з гірчицею. Потім, не припиняючи збивати, акуратно влити оливкове масло. Посолити і поперчити за смаком. Соус вийде густим і відмінно підійде для курятини.

рецепт №6
• 2 ст. л. меду;
• 2 ст. л. лимонного соку;
• 0,5 ч. л. сухої гірчиці;
• 0,5 ч. л. червоного меленого перцю.

Як приготувати?
З’єднати всі інгредієнти і нагріти на повільному вогні до кипіння. Перед подачею остудити.

рецепт №7
• 500 г кетчупу;
• 100 г цукру;
• 3 зубчики часнику;
• 1 невелика цибулина;
• 2 ст. л. води;
• 2 ст. л. оливкового масла;
• 1 ст. л. яблучного оцту;
• 1 ст. л. томатної пасти;
• 1 ст. л. вустерширського соусу;
• 1 ч. л. рідкого диму;
• 1 ч. л. гірчиці-порошку;
• 0,5 ч. л. перцю чилі;
• мелений чорний перець за смаком.

Як приготувати?
Цибулю нарізати, додати воду і за допомогою блендера подрібнити до консистенції пюре. На середньому вогні розігріти оливкове масло, додати до нього цибульне пюре. Варити, поки суміш злегка не підрум’яниться. Додати інші інгредієнти (часник пропустити через прес) і, постійно помішуючи, тримати на вогні ще 20 хвилин. Соус вийде дуже ароматний, прекрасно підходить для реберець.

рецепт №8
• 300 г замороженої або свіжої брусниці;
• 100 г замороженої або свіжої смородини;
• 3 ст. л. цукру;
• 1 ст. л. тертого імбиру.

Як приготувати?
Ягоди подрібнити за допомогою блендера до однорідної пюреобразной консистенції. У невеликій каструлі на повільному вогні варити ягоди і цукор, поки останній не розчиниться і суміш не закипить. Після цього додати імбир і тримати на вогні ще 3 хвилини. Перед подачею остудити і можна додати кілька свіжих ягід брусниці або смородини. Соус підходить до червоного м’яса.

рецепт №9
• 250 г хрону;
• 250 г буряка;
• 200 мл води;
• 1 ст. л. 9-процентного оцту;
• 1 ч. Л. солі.

Як приготувати?

Хрін очистити і пропустити через м’ясорубку. Свіжу буряк очистити і натерти на крупній тертці. З’єднати ці та інші інгредієнти і добре перемішати. Можна готувати заздалегідь і зберігати в холодильнику.

рецепт №10

• 100 мл оливкової олії;
• 20 г твердого сиру;
• 2 зубчики часнику;
• 1 куряче яйце;
• 3 ч. л. гірчиці;
• 1 ч. л. сухого молока;
• 0,5 ч. л. лимонного соку;
• сіль і мелений чорний перець за смаком.

Як приготувати?
Яйце розбити в глибоку миску. Посолити і поперчити. Додати гірчицю, сухе молоко і лимонний сік. Збити міксером або блендером. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою влити оливкове масло. Збивати до утворення однорідної густої маси. Часник пропустити через прес, сир натерти на дрібній тертці і додати їх до отриманої суміші. Ретельно перемішати. Соус добре поєднується з білим м’ясом і рибою, приготованими на грилі.

рецепт №11
• 500 г йогурту без добавок;
• 1 свіжий огірок середнього розміру;
• 3 зубчики часнику;
• 1 маленький зелений перець чилі;
• кріп;
• чорний мелений перець;
• бальзамічний оцет.

Як приготувати?
Огірок очистити від шкірки і натерти на тертці. Часник пропустити через прес, кріп дрібно покришити. У перцю чилі видалити насіння і дрібно нарізати. Всі інгредієнти з’єднати з йогуртом і перемішати. Поперчити і додати бальзамічний оцет за смаком. Соус хороший з шашликом з баранини.

рецепт №12
• 200 мл гранатового соку;
• 300 мл солодкого червоного вина;
• 3 зубчики часнику;
• 1 ч. л. цукру;
• 1 ч. л. солі;
• 0,5 ч. л. крохмалю;
• базилік;
• чорний і червоний мелений перець за смаком.

Як приготувати?

Змішати гранатовий сік і 200 мл вина. Часник пропустити через прес, базилік покришити. З’єднати ці інгредієнти, а також цукор, сіль і мелений перець в каструлі і поставити її на повільний вогонь. Коли закипить, накрити кришкою і варити ще 20 хвилин. Потім додати крохмаль, розведений у залишках вина, і тримати до густоти. Подавати остиглим. Соус також добре поєднується з бараниною.

рецепт №13
• 50 г сметани жирністю 30%;
• 2 курячих яйця;
• 2 ст. л. цукру;
• 2 ст. л. столового оцту;
• 1 ст. л. борошна;
• сіль за смаком.

Як приготувати?
Сіль, цукор і оцет змішати. Яйця відварити, будуть потрібні тільки жовтки. Їх потрібно протерти зі сметаною і борошном. Потім в цю суміш додати посоленний і підсолоджений оцет. Все це довести до кипіння на сильному вогні. Вийде густий смачний соус.

рецепт №14
• 200 г чорносливу без кісточок;
• 200 г очищених волоських горіхів;
• 500 г гострого кетчупу;
• 1 лимон.

Як приготувати?
Чорнослив промити і протерти через сито. Горіхи обшпарити окропом і розтовкти. З лимона вичавити сік, а цедру натерти на дрібній тертці. У каструлі з’єднати кетчуп, чорнослив, горіхи і цедру. Варити близько 5 хвилин. В кінці додати лимонний сік, ретельно перемішати, зняти з вогню і остудити.

рецепт №15
• 200 г кураги;
• 3 середніх зелених яблука;
• 100 мл хересу або іншого кріпленого вина;
• 2 ч. л. каррі-порошку;
• сіль і чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати?
Курагу замочити у вині і залишити на 10-12 годин. Після цього додати в суміш каррі і збити за допомогою блендера до консистенції пюре. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, дрібно нарізати. З’єднати їх з пюре з кураги, посолити і поперчити за смаком. Соус добре відтіняє курячий шашлик.

рецепт № 16
• 100 г гірчиці;
• 150 г гіркого перцю;
• 300 г яблук;
• 300 г моркви;
• 300 г часнику;
• 400 г томатів;
• 500 г болгарського перцю;
• 200 мл 9-процентного оцту;
• 2 ст.л. томатної пасти;
• петрушка;
• сіль.

Як приготувати?
Це соус а-ля аджика, але без консервації. Солодкий і гіркий перець очистити від насіння. Яблука почистити, видалити серцевину. Помідори очистити від шкірки. Всі овочі пропустити через м’ясорубку. Потім додати до них томатну пасту, оцет, гірчицю, подрібнені часник і петрушку, посолити за смаком. Добре перемішати і дати настоятися кілька годин.

рецепт №17
• 100 мл білого сухого вина;
• 200 г вершків жирністю 30%;
• 5 помідорів чері;
• половина цибулини;
• 1 ст. л. вершкового масла;
• лимонний сік, сіль і перець за смаком.

Як приготувати?
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до м’якості. Потім на сковороду влити вино і нарізані кубиками томати. Гасити 1-2 хвилини. Додати вершки, посолити, поперчити і приправити лимонним соком. Перемішати і уварювати до густоти. Коли соус охолоне, додати до нього рубану петрушку. Він хороший для рибних стейків на грилі і для курки.

рецепт №18
• 1 кг сливи;
• 3 ст. л. цукру;
• 2 ст. л. солі;
• 5 зубчиків часнику;
• 0,5 ч. л. червоного меленого перцю;
• 0,5 ч. л. коріандру;
• свіжі кріп і кінза.

Як приготувати?
Сливу помити, вийняти кісточки і пропустити через м’ясорубку. У каструлі або сотейнику з’єднати сливове пюре, цукор і сіль. Варити протягом 5 хвилин. Потім додати подрібнені часник і зелень, перець і коріандр. Коли закипить, зняти з вогню і дати охолонути. Соус підходить до шашлику зі свинини і баранини.

рецепт №19
• майонез (краще домашній);
• соєвий соус в пропорції один до трьох (на 100 г майонезу 30 г соєвого соусу);
• часник і чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати?
Змішати майонез і соєвий соус, додати пропущений через прес часник і перець. Соус має пікантний смак і підходить для шашлику з яловичини і свинини.

рецепт №20
• 300 г сметани;
• 100 мл бульйону;
• 30 г вершкового масла;
• 1 ст. л. борошна;
• зелень кропу і петрушки;
• сіль і перець за смаком.

Як приготувати?
Борошно обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Потім влити на сковороду бульйон і тушкувати до загустіння. Після цього додати сметану, дрібно нарізану зелень, сіль і перець. Тушити ще 3 хвилини. Охолодити і подавати до шашлику з морепродуктів, риби або курки.

 

Поширити
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *